Power over Ethernet (PoE)

Med Power over Ethernet (PoE) forsyner et enkelt kabel netværksaktiverede enheder med datatjenester og strøm på samme tid. En særskilt strømforsyning er ikke nødvendig.


Bed om uforpligtende ekspertrådgivning nu
Patchkabel kurz vorm Einstecken


Power over Ethernet : Strømforsyning over netværket


Hele strømforsyningen leveres via RJ45-interfacet. PoE-teknologien har en maksimal defineret transmissionsstrækning på 100 meter. Siden vedtagelsen af den første IEEE-standard i 2003 (802.3af) har PoE udviklet sig hurtigt.

Med den nyeste PoE-Standard 4 Pair Power over Ethernet (4PPoE, 802.3bt) er der mulighed for op til 90W over datakablet. Dette gør også PoE interessant for energikrævende enheder såsom notebooks, fjernsyn, computere eller LED Belysning. Som førende producent af netværksteknik, ser vi hos EFB-Elektronik en voksende udbredelse af PoE-løsninger i virksomhedsbygninger og industrielle netværksinfrastrukturer.


Fordele ved Power over Ethernet

Omkostningseffektiv:
Med PoE sparer du på anskaffelsesomkostninger til strømkabler og strømforsyningsenheder og sænker driftsomkostningerne. For virksomheder med store netværksinstallationer eller i industrien, er disse omkostningsbesparelser betydelige.
Fleksibel:
Med Power over Ethernet er muligheden for at installere og udvide netværk ikke afhængig af strømkabler.

PoE tilbyder et fleksibelt alternativ i bygninger, hvor installationen af el-kabler er komplekse, dyre eller ikke planlagte.
sparer strøm og ressourcer:
Grønne Ethernet-standarder sætter PoE-switchens porte, der ikke er tilsluttet, i en strømbesparende tilstand.

På denne måde reduceres strømforbruget til det væsentlige. Færre tilslutningskabler, kabelføringer og ledninger sparer yderligere ressourcer og omkostninger.
PoE-netværksteknik: Komponenter og forudsætninger

Til integration af Power over Ethernet med PoE-aktiverede enheder kræves der kun en PoE-switch og et patchkabel, som kombinerer strømforsyning og datatransmission. Hvis du også vil tilføje ikke-PoE-kompatible enheder til dit ”Power Over Ethernet” netværk, skal du bruge en PoE-splitter til igen at adskille strømforsyningen og datatransmissionen ved grænsefladen til enheden. Ved hjælp af en PoE-injektor, også kendt som en PoE-adapter eller PoE-midspan, kan du betjene PoE-netværksenheder via en switch, der ikke er PoE-kompatibel, med kun ét power-data-kabel.

Private, kommercielle og industrielle PoE-applikationer
Power over Ethernet i Smart Home

I et Smart Home er belysning, persienner, musikanlæg eller adgangssystemer forbundet med hinanden i et netværk og kan styres centralt. Sensorer registrerer input’s og videresender informationen til andre enheder. For eksempel registrerer en sensor, at vinduerne er åbne. Derefter skrues der ned for varmen.

I et Smart Home eller en Smart Building, er der uundgåeligt installeret et stort antal elektroniske, netværksaktiverede enheder. Power over Ethernet er en praktisk og omkostningseffektiv løsning til forsyning af energi og data til alle enhederne. For energiforbrugerne (strømforsynede enheder) er forbundet med et enkelt tilslutningskabel. Det betyder, at kabelføringen i hele huset kan reduceres markant, da der kræves færre elektriske tilslutninger.

Takket være den nyeste 4-pars Power over Ethernet-standard (4PPoE) med en effekt på op til 90 W, kan energikrævende strømforsynede enheder såsom Smart-tv'er og computere også integreres.

Integrer ikke-PoE-kompatible enheder i netværket med PoE-splittere

PoE-splittere aktiverer Power over Ethernet for netværksaktiverede enheder, der ikke er PoE-aktiverede. For eksempel kan adgangspunkter eller netværkskameraer forsynes med strøm- og datatjenester via et enkelt Ethernet-kabel. Til dette formål har PoE-splitteren to udgangskabler på bagsiden, der transmitterer strøm og data separat. Brugen af PoE-splittere er især nyttig i situationer, hvor der bruges ikke-PoE-enheder, og der ikke er nogen stikkontakt inden for rækkevidde.

Industriel PoE Switch og 4PPoE til industriel netværksautomatisering

I industriel netværksteknik er de vigtigste faktorer pålidelighed og høj elektrisk immunitet over for interferens. Enhederne skal pålideligt modstå miljøpåvirkninger som støv, temperatursvingninger og vibrationer. Dette gælder også for strømforsyningen.

Brugen af Power over Ethernet giver her den fordel, at man kan bygge videre på den eksisterende netværksinfrastruktur. Strømforsynede enheder forsynes med strøm via den eksisterende strukturerede kabelføring. Ud over de klassiske enheder (telefonanlæg, trådløs AP etc.) tilføjes adskillige nye netværkskompatible komponenter (f.eks. sensorer, IP-kameraer, adgangssystemer) som en del af industriel automatisering. I dette tilfælde kan industriel Remote Powering nemt skaleres op. Takket være de nye, kraftfulde 4PPoE-standarder kan større energiforbrugere også integreres uden problemer. Yderligere elektriske forbindelser og kabelføring er ikke nødvendige.

Smart lysstyring i virksomheder og Smart Buildings med Power over Ethernet

Smart lysstyring kan sættes op med Power over Ethernet.

Ethernet-kablet sikrer ikke kun strømforsyningen, men transmitterer også styrekommandoer som at tænde og slukke og dæmpe. Dette gør det muligt at styre belysningen centralt via netværket. Dette er en afgørende fordel, især i større bygningskomplekser. Ud over mere bekvem betjening kan der også spares værdifuld energi.

Sammenligning af PoE-standarder


IEEE-Standard     PoE (802.3af-2003)           PoE Plus (802.3at-2009)           4-pair PoE (802.3bt-2018)      
 
Output voltage in V (DC)
 
36-57 42,5-57 42,5-57
 
  Output current operation in mA (DC)
 
350 600 2 x 860
 
  Power of the (PSE) supply in W
 
max. 15,4 max. 30 45; 60; 75; 90
 
Power at the terminal device (PD) in W
 
max. 12,95 max. 25,5 max. 40;51;62;72
 
PSE-class
 
Class 1: 4W
Class 2: 7W
Class 3: 15,4W
Class 4: 30W  
Class 5: 45W
Class 6: 60W
Class 7: 75W
Class 8: 90W
 
 
Terminal devices (PD type)
 
1 2 3 and 4
 
Used wire pairs
2 2 4


PoE Produkte aus unserem Sortiment

Art. nr. FEP-1611

16-Port Fast Ethernet PoE+ Switch (240W)
Max. PoE-Budget: 240 W

Art. nr. GEP-1621

16-Port Gigabit Ethernet PoE+ Switch (240W)
Max. PoE-Budget: 240 W

Art. nr. FSW-0513

5-Port Fast Ethernet High Power PoE Switch, (120W)
Max. PoE-Budget: 120 W

Art. nr. FEP-0812

8-Port Fast Ethernet PoE+ Switch, 4x FE PoE+, + 4x FE, (65W)
Max. PoE-Budget: 65 W

Art. nr. GEP-0821

8-Port Gigabit Ethernet PoE+ Switch (123.2W)
Max. PoE-Budget: 123.2 W

Art. nr. POI-2002

Fast Ethernet PoE Injector 15.4W
Max. PoE-Budget: 15.4 W

Art. nr. FVT-0103TXFC

Fast Ethernet PoE-PD Media Converter, RJ45-SC-Duplex, 100FX, MM

Art. nr. GVT-2010

Gigabit Ethernet PoE PD Media Converter, 10/100/1000T RJ45 - SFP

Art. nr. GVT-2012

Gigabit Ethernet PoE PSE Media Converter, 10/100/1000T RJ45 - SFP
Max. PoE-Budget: 30 W

Art. nr. POS-3000

Gigabit Ethernet PoE+ Splitter 30W
Max. PoE-Budget: 30 W

Bed om uforpligtende ekspertrådgivning nu

Hvordan kan vi kontakte dig?
Understøttede filer: Billeder eller dokumenter

Felter markeret med (*) er påkrævet.

Hvordan kan vi kontakte dig?
Lütfen seç
Understøttede filer: Billeder eller dokumenter

Felter markeret med (*) er påkrævet.


EFB-Elektronik GmbH, din kontakt vedrørende PoE-komponenter og integration

Bygningsinfrastrukturløsninger på højeste niveau: Det er, hvad EFB-Elektronik GmbH står for. Som førende producent af netværksteknik med produktionsfaciliteter i Tyskland kan vi garantere den højeste produktkvalitet og tilbyde korte leveringstider. Vores ekspertteam vil med glæde rådgive dig om vores produktportefølje og Power over Ethernet. Vores specialiserede ingeniører fra en bred vifte af teknologiområder støtter dig i dit projekt og udvikler om nødvendigt individuelle systemløsninger. Også efter at projektet er afsluttet, rådgiver vi dig gerne, hvad enten det er telefonisk eller med support på stedet. Bare kom til os!

4PPoE: Kostenloses Whitepaper

Hier downloaden

PoH: Power over HDBaseT™

Jetzt entdecken

Patchkabel kurz vorm Einstecken

PoDL: Power over Dataline

Mehr erfahren

Menschen gehen durch Glastüren